Αριστοτέλια Γη

Καλωσορίσατε στην Αριστοτέλεια Γη! Στον τόπο με τα χιλιάδες χρώματα και τις εναλλαγές! Στο χώρο που εκμηδενίζει τις αποστάσεις ανάμεσα στα θαυμαστά της φύσης!
Τριακόσια (300) ολόκληρα χιλιόμετρα ακτογραμμής (η μεγαλύτερη στη Χαλκιδική),αμέτρητες ακρογιαλιές και παραλίες, κόλποι, νησάκια, κρυστάλλινα νερά, χρυσοί κάμποι, κατάφυτα βουνά, όλα σοφά χωροθετημένα και εναρμονισμένα! Περιηγηθείτε σε αυτήν την ξεχωριστή γωνιά της Χαλκιδικής!
Επισκεφθείτε το Άγιο Όρος, απολαύστε το μπάνιο σας στις αμμώδεις παραλίες, περπατήστε στον τόπο που γέννησε τον αρχαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη και δίδαξε το Μέγα Αλέξανδρο, ξεναγηθείτε στο καταπράσινο ή πορφυρό (ανάλογα με την εποχή) Αριστοτελικό Βουνό και τολμήστε εξόρμηση στις πλαγιές του μαγικού Χολομώντα.
Δείτε τα όλα! Θα εκπλαγείτε, όταν διαπιστώσετε πόσο κοντά βρίσκεται το ένα με το άλλο. Η Αριστοτέλεια περιοχή έχει τα πάντα! Ιστορία, πολιτισμό, παράδοση, χώρους άθλησης, σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες.
Προσφέρει όλα τα είδη διακοπών και τουρισμού: καλοκαιρινού, χειμερινού, προσκυνηματικού, ειδικού, συνεδριακού, πολιτιστικού, γαστρονομικού, ιστορικού, αθλητικού.
Προσφέρει πολυποίκιλη διασκέδαση και έντονη νυχτερινή ζωή. Προσφέρει μία εκπληκτική γαστρονομική σκηνή και φυσικά την ξακουστή ελληνική φιλοξενία.

Αριστοτέλεια Γη, 630 75, Ελλάδα

Λήψη Οδηγιών

Τι μπορώ να κάνω στην Αριστοτέλεια Περιοχή..

Ο παράπλους του Αγίου Όρους

Visit Website

Πρόκειται για εξαιρετική θεματική εκδρομή, που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως απόδραση στο παρελθόν και ξενάγηση στην αρχιτεκτονική και στον τρόπο ζωής του Βυζαντίου. Όλες οι Ιερές Μονές της δυτικής όχθης του Αγίου Όρους εμφανίζονται μαγικά η μία μετά την άλλη, εναλλασσόμενες με ένα φυσικό τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς και τολμηρής εναλλαγής μεταξύ του βαθέως πράσινου και του ατέλειωτου γαλάζιου, αφού ο Άθωνας προστατεύεται – και αυτός – από την ευρωπαϊκή συνθήκη Natura 2000.

Οινικές περιηγήσεις

Visit Website

Καλωσορίσατε σε μια περιοχή τόσο πλούσια σε γεύσεις και οινολογικές απολαύσεις όσο και η ιστορία της! Σε μια περιοχή που διαθέτει διάσημους αμπελώνες, ονομαστά οινοποιεία και δεκάδες παραδοσιακά «Τσιπουρο-κάζανα» μέσα και έξω από την Αθωνική Κοινότητα, αλλά και μεγάλη παράδοση στη δημιουργία ονομαστών κρασιών και δυνατών «οινο-γεύσεων»! Από την εποχή του Αριστοτέλη μέχρι εκείνη των Μαδεμοχωρίων, από το νοτιότερο σημείο του Αγίου Όρους μέχρι την ορεινή Αρναία, τη Μεγάλη Παναγία και το Γομάτι οι άνθρωποι γεύονται το κρασί σε κάθε ευκαιρία : στη γιορτή, στη χαρά, στο γλέντι, στη στενοχώρια, στη λύπη, στον πόνο. Πραγματοποιήσετε θεματική επίσκεψη στην περιοχή όλες τις εποχές του χρόνου, να γευθείτε τα κρασιά μας, να γλεντήσετε με τη γεύση, τη μυρωδιά και τη μέθη τους, να ζήσετε στιγμής χαράς και ευφορίας!

Άλσος Αριστοτέλη

Visit Website

Στο ιστορικό χωριό των Σταγείρων, σε μια καταπληκτική τοποθεσία σε υψόμετρο περίπου 500 μ., δίπλα στα απομεινάρια του Μαχαλά, της πρωτεύουσας των Μαντεμοχωρίων, βρίσκεται το Αλσος του Αριστοτέλη. Είναι το μοναδικό θεματικό πάρκο της Χαλκιδικής. Αξίζει να το επισκεφθείτε για να δείτε τα ενδιαφέροντα όργανα και να χαρείτε την υπέροχη θέα προς τον κόλπο της Ιερισσού. Το άλσος προϋπήρχε και η υπέροχη τοποθεσία επιλέχθηκε το 1956 για να φιλοξενήσει το επιβλητικό άγαλμα του Αριστοτέλη, έργο του γλύπτη Νικόλα, ώστε να τιμηθεί ο μεγάλος φιλόσοφος ο οποίος γεννήθηκε στα Αρχαία Στάγειρα.

Αρχαία Στάγειρα

Visit Website

Ο σημαντικότερος ιστορικός χώρος της Χαλκιδικής, τα αρχαία Στάγειρα, βρίσκονται στη χερσόνησο Λιοτόπι, δίπλα στη σημερινή Ολυμπιάδα. Η περιήγηση είναι πραγματική απόλαυση. Αν μάλιστα θέλετε να τα δείτε όλα να ξέρετε πως θα χρειαστείτε τουλάχιστον 2 με 3 ώρες και μην παραλείψετε το παραλιακό μονοπάτι το οποίο είναι υπέροχο. Η πόλη ιδρύθηκε το 665 π.Χ., από Ιωνες αποίκους που κατέφτασαν από το νησί της Ανδρου, ενώ λίγο αργότερα εγκαταστάθηκαν σ’ αυτήν και άποικοι από τη Χαλκίδα. Οι πηγές της αρχαιότητας είναι ακριβέστατες όσον αφορά τη θέση της πόλης. Ο Στράβωνας την τοποθετεί στα «Γεωγραφικά» του νοτιότερα της αρχαίας Ακάνθου, σε παραθαλάσσια περιοχή και αναφέρει και την ύπαρξη μιας μικρής νησίδας απέναντι από την πόλη, με το όνομα Κάπρος (προφανώς το σημερινό νησάκι Καυκανάς). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το ίδιο όνομα αποδίδεται και στο λιμάνι των Σταγείρων, ενώ πολλά νομίσματα της πόλης έφεραν ως σύμβολο έναν κάπρο.

Οι τελευταίες μας προσφορές,
κατευθείαν στο mail σας

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες προσφορές μας. Εγγραφείτε και αποθήκευσε την επόμενη διαμονή σας.

Συνεχίστε την περιήγηση