Αμμουλιανή

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό κατοικημένο νησί της κεντρικής Μακεδονίας, υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Αριστοτέλη. Βρίσκεται μεταξύ Αγίου Όρους και Σιθωνίας. Από τη Θεσσαλονίκη απέχει 122 χιλιόμετρα και η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο μέσω θαλάσσης από την Τρυπητή (2 ναυτικά μίλια).

Αμμουλιανή, 63075, Χαλκιδική, Ελλάδα

Λήψη Οδηγιών

Λίγα λόγια για το Νησί...

Ιστορικά η Αμμουλιανή αποτελεί μετόχι της Μονής Βατοπεδίου και στις αρχές του 1925, αμέσως μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το νησί παραχωρήθηκε στους πρόσφυγες των νησιών της Προποντίδας (Γαλλιμή, Πασαλιμάνι και Σκουπιά).
Οι πρόσφυγες έφεραν μαζί τους την τέχνη και την γνώση της αλιείας, με την οποία οι κάτοικοι του νησιού ασχολούνται μέχρι και σήμερα, σε συνδυασμό με τον τουρισμό.
Τα βλέμματα των περαστικών κερδίζουν ο επιβλητικός ναός του Αγίου Νικολάου, που χτίστηκε το 1865 στην πλατεία του νησιού, η Λέσχη και το παλιό Σχολείο. Παράλληλα σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί ο Αρσανάς στο λιμάνι του νησιού, τυπικό δείγμα αγιορείτικης αρχιτεκτονικής, όπου παλαιότερα τοποθετούσαν οι μοναχοί τα καΐκια τους, σε περιόδους κακοκαιρίας.
Η Αμμουλιανή είναι μία μινιατούρα μέσα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, στην σκιά της αγιορείτικης Πολιτείας του Άθω και προσφέρει στον κάθε επισκέπτη πολλά, ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις του παρά το μικρό μέγεθος της.

Οι τελευταίες μας προσφορές,
κατευθείαν στο mail σας

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες προσφορές μας. Εγγραφείτε και αποθήκευσε την επόμενη διαμονή σας.

Συνεχίστε την περιήγηση